loading

Arrow
Arrow
Shadow
ArrowArrow
Slider

Apartament Voda

Apartamentul se află într-un imobil nou, într-o zonă specifică Bucureștiului de final de secol al XIX-lea și început de secol al XX-lea, și aparține unui cuplu tânăr, în căutarea unui loc care să răspundă modului de viață contemporan, dar și inserat în identitatea urbană a orașului. De aceea, primul lucru pe care l-am făcut a fost să stabilim o relație de încredere între noi și beneficiari, pe care i-am implicat în toate fazele procesului de design, inlcusiv în producerea anumitor elemente.

Proiectul a început cu adaptarea planului de arhitectură, urmărind o transpunere spațială cât mai fidelă a relației dintre cartier, apartament, și viitorii locuitori. Astfel, am inversat accesul spre dormitor, care ar fi scurtcircuitat relația dintre living și fereastra generoasă spre peisajul bucureștean. În continuarea acestui gest, am inversat bucătăria cu baia de oaspeți, obținând o nouă coerență spațială față de cea propusă inițial prin proiectul de arhitectură și orientând toate activitățile către acest nucleu reprezentat de interfața dintre spațiul interior și imaginea cartierului.

În ceea ce privește materialitatea, fiecare spațiu are personalitatea lui, existând, totuși, elemente de legătură între ele. Primul element de continuitate este tratarea peretelui de la intrare și până la accesul în dormitor, conceput împreună cu benefiaiara proiectului, de profesie grafician. Tapetul proiectat de beneficiară se continuă cu gravura de pe panoul de sticlă și înglobează structura de metal și polițele din lemn masiv ale bibliotecii, realizate de beneficiar din lemne recuperate de la o fabrici de furnir, uleiate și ținute la uscat în casă timp de 6 luni. În același mod s-au obținut și mesele de cafea.

Pe lângă beneficiari, am colaborat îndeaproape cu Betonia pentru peretele din beton, cu Dizainăr pentru corpul EGG de iluminat deasupra locului de luat masa, cu Geanni Zuccolo pentru peretele decorativ tip beton din living, precum și cu artista Ileana Oancea, care semnează obiectul de artă TIP-TIL.

Ținând seama că apartamentul nu are, totuși, o suprafață foarte mare, iluminatul devine cu atât mai important în accentuarea unui nume loc la un anume moment din zi, în funcție de activitățile care se petrec și de tipul de mediu pe care și-l doresc locuitorii. De aceea, orice studiu de mobilare sau materialitate a fost permanent însoțit de un studi de iluminat.

Alăturarea de materiale, uneori chiar în competiție unele cu altele, a urmărit crearea unui mediu cu personalitate puternică, dar și cald și primitor, oglindind atât viața dinamică, cât și nevoia de liniște a celor doi tineri.

 

Apartament Voda

Categorie

Rezidential

Client

Apartament Voda

'