loading

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider
Apartament Orhideea Gardens
Anul: 2012
Locatie: Orhideea Gardens, Str. Calea Plevnei, Bucuresti
Suprafata: 80mp

Proiect premiat cu locul I – in cadrul Anualei de Arhitectura Dobrogea 2011-2012

Amenajarea este destinata unui tanar, care si-a dortit un spatiu dinamic, cu un aer tineresc si ïndraznesc. De aici motivul principal a fost acela de la delimita spatiul in trei zone: zona de zi, zona de noapte si zona de creatie. Astfel am creat un ABC al spatiului, care a ajuns sa fie identitatea principala si anume: ideea de “alfabetizare”. 

Creand aceasta succesiune majora in spatiu, am propus ca zona de zi s-o divizam in elemente definitorii : living, bucataria / loc de luat masa si birou. De aici, ambianta grafica a spatiului, a creat delimitari practice, conturate cu exactitate intr-o transparenta vizuala. Aceasta flexibilitate a zonei de zi ne-a ajutat sa conturam evolutiv functiunile sale, separand doar printr-un perete de sticla zona livingului, de zona de luat masa. Prin aceasta separare am realizat grafic identitatea de alfabetizare prin gravarea sticlei si extrudarea peretului cu literele alfabetului. Acest joc este realizat printr-o crestere continua a literelor de la 1mm la 5 cm.

Zona de noapte este conturata printr-un joc scenografic de lumini. Acest joc definineste si separa zona dressingului, de zona patului, cat si de zona de lecturare.

Ap. Orhideea Gardens

Categorie

Rezidential

Client

Apartament Orhideea Gardens

'